Politica de acordare a garantiei

Toate produsele comercializate de noi beneficiaza de garantie pentru o perioada de 12 luni de la data achizitiei mai putin cele care au specificat in descrierea produsului un termen mai mare sau mai mic de garantie.

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

 • produsul sa fi fost cumparat de la hobbymag.ro si sa fi fost folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
 • sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor impuse de producator;
 • sa prezinte certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
 • sa prezinte produsul in ambalajul original cu toate accesoriile care au venit impreuna cu produsul.

Prin consumator se întelege: orice persoanã fizicã sau grup de persoane fizice constituite în asociatii, care, în cadrul contractelor care intrã sub incidenta prezentei legi, actioneazã în scopuri din afara activitãtii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale. 

Locul prezentarii pentru a putea beneficia de garantie este Str. Brazilia nr. 52, Sector 1, Bucuresti. In afara cazului in care este specificat altfel, costul transportului este suportat de Client.
Adresa de e-mail unde ne puteti informa cu privire la problemele de service ale produselor comercializate: service@hobbymag.ro

Remedierea deficientelor aparute la produse ori înlocuirea produselor care nu corespund în cadrul termenului de garantie ,care nu sunt imputabile consumatorului se face în termen de maxim 15 zile calendaristice din momentul când produsul a ajuns in service. În cadrul unor vicii ascunse, termenul maxim stabilit (15 zile) curge de la data finalizarii expertizei tehnice.

Perioada Garantiei incepe de la data facturii sau , pentru produsele comandate on-line , la data primirii prin curier.(pastrati awb-ul de primire)

Cauze de pierdere a garantiei:

 • avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;
 • defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;
 • deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;
 • inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate;
 • distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor.

Nu oferim garantii Clientilor:

 • in cazul in care produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor Clientilor;
 • dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;  
 • in cazul in care inlocuirea produselor sau a componentelor neconforme este imposibil de asigurat, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu.

Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului, precum (dar nu limitat la): precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.

Back to Top